Таџ Махал

Кад се човек нађе у Индији нормална је жеља да се види Таџ Махал, једно од светских чуда, маузолеј који многи сматрају најлепшом грађевином на свету.
Да би се та лепота видела треба некако превалити пут од Њу Делхија. Кад погледате мапу то је растојање од око 200 километара са аутопутем и наизглед једноставна ствар. Али стварност је другачија.

Опширније...

Северни Кипар - Европска Куба

Двадестог јула прошле године док сам спавао дубоким сном у кући мог пријатеља у Протарасу на Кипру, око 5.30 ујутру тргле су ме сирене које су ођекивале као у време НАТО интервенције у Србији, обележавајући 35 године од турске инвазије, да би тобоже заштитили око 18 % турака који су живели на овом лепом медитранском острву.

Опширније...

Гоа - Индија

На упорно инсистирање мог пријатеља Зорана Ђорђевића Пироћанца фудбалског тренера са безрброј титула у азијском фудбалу, прошле године нашао сам се у Индији, у савезној држави Гоа, будући да је он тада био тренер тима Цхарцхил Бротхерс и играо последњу утакмицу у шампионату Индије од чијег је исхода зависило да ли ће постати шампион ове
велике државе. Био сам му таличан и окитио се још једном титулом.

Опширније...

Тајне Мафре и Синтре

Мој драги пријатељ Едо који је са супругом радио у нашој амбасади у Лисабону, који течно говори португалски и који је заљубљеник у Португал, његову историју , културу, традицију, музику и људе и део те љубави пренео и на мене, објаснио ми је да Португал нису само Лисабон и Порто или три велике љубави Португалаца Фадо, Фатима и фудбал, већ и нека мала чаробна места која неизоставно треба видети. Зато смо и кренули да видимо бар нешто од тога. Едо је препоручио да обиђемо Мафру, Синтру, Есторрил и Кашкаиш.

Опширније...

Скадарска легенда

Колегу и пријатеља Ибрахима Цунгуа, угледног адвоката из Улциња, поред договореног разгледања ушћа Бојане у његовом малом бродићу и боравка на прекрасној Ади Бојани уз диван поглед и још боље рибље специјалитете, замолио сам да одемо до Скадра будући да је он веома упознат са тамошњим приликама.

Опширније...

Др. Владан Батић Са Владаном око света

Контакт

Адреса: Теразије 14, Београд 11000
Ел.пошта: info@dhss.rs
Телефон: +381 (11) 3620 407, 3620 411
Факс: +381 (11) 3620 297