Саопштење за јавност Демохришћанске странке Србије – Бор

Предстојећа седница СО Бор ће, по свему судећи, бити још један доказ да је партиократски систем преузео владавину и у нашој општини и да су страначки интереси и кадрови једини принцип за спровођење оног што би требало да се зове локална демократија. Очигледно је да ће најављено реструктурирање локалне власти (које је у најави још од почетка године) бити само математичко и материјално ,,обарање руку`` најјачих играча на нашој локалној политичкој сцени. За уџбенике је понашање појединих одборника и њихово прескакање из одборничке групе у одборничку групу, по потреби и интересу! Очигледно је да поједини одборници бескрупулозно желе да наплате последњу четвртину свог мандата (још максимум годину дана до редовних локалних избора у Бору) добијеног на појединим листама на сасвим другачијој причи и принципима од оних које сада приказују!

И поред најаве рекордно високог општинског буџета дошли смо до средине априла где се још увек не види ни један ефекат обећаних пара у изградњу општине Бор. На улицама се једино региструје поновно пуњење ударних рупа у асфалту на истим оним местима где годинама улажемо буџетски новац за исто то закрпљивање. И даље имамо (у вечерњим часовима) најмрачнију главну улицу у Србији и , сада већ, тотално мрачни централни градски парк (поред Дома културе). Да ли општинска комунална инспекција примећује да су у центру града зелене површине (нпр. травњак испред Дома културе и некадашњег Бека) изроване камионима а да нико од надлежних није ни покушао да пронађе одговорне!

Већ два месеца веома компетентна лица тврде да је у потпуности стала изградња нове топионице! Сви причају о разлозима поменутог застоја једино се не оглашава Бобан Тодоровић – први човек ТИР-а и личност која све поменуте информације треба да потврди или оповргне. До тада ће (незванично) Бором кружити верзија да је застој у изградњи настао због немања грађевинских и употребних дозвола (!?), што би била велика срамота и руководства РТБа и државе којој је требало скоро четири године да то ,,открије``! Очигледно да је ,,водећи борски визионар`` у својим визијама заборавио на папире предвиђене законом.

ДХСС Бор пита надлежне за одржавање мониторниг система борског ваздуха (а постало је веома дискутабилно утврдити ко је надлежан: општина или РТБ): зашто не ради мониторинг систем који грађанима општине Бор показује (и доказује) у каквој еколошкој средини живе? Било би крајње лицемерно када би неко као разлог навео недостатак пара јер се неупоредиво већи новац троши на многе мање потребне ставке (пре свега ЗОО врт), јер нема ни једне значајније ствари од здравља грађана борске општине и не постоји ни једно оправдање за не покретање система за испитивање ваздуха на нашем небу!

ДХСС-у Бор су, као странци која се држи својих принципа, приступила и два општинска одбора странака које су на локалним изборима 2010. наступиле на заједничкој изборној листи чији је носилац био Милош Момчиловић. То су општински одбор Зелене – еколошке странке (чији је председник Митхат Нокић) и општински одбор Социалдемократске уније Жарка Кораћа. Разлог који они заједнички наводе је жеља да се активно учествује на локалној политичкој сцени а и податак да и после три године од одржаних избора у Бору централе поменутих странака нису показале никакво интересовање за сарадњу са својим одборима у Бору! Истовремено са заступницима ове две странке у ОО ДХСС прешло је и тридесетак чланова ове две странке. Надамо се да ће под окриљем ДХСС-а они моћи да искажу своје политичке ставове.

ОО Демохришћанске странке Србије Бор

Медија центар Категорије Саопштења Саопштење за јавност Демохришћанске странке Србије – Бор