Политички и незаконити прогон Богољуба Карића одбија инвеститоре од Србије!

Поводом случаја БОГОЉУБА КАРИЋА Демохришћанска странка Србије издаје

Демохришћанска странка Србије подсећа јавност да је Богољубу Карићу стављено на терет да је оштетио сопствену фирму чији је власник. Он се не терети да је оштетио државу, нити било кога другог. Он је оптужен да је као власник приватне фирме оштетио сам себе

„злоупотребом службеног положаја“ у приватној фирми из члана 359 Кривичног законика.
Подсећамо да је ЈЕЛКО КАЦИН у свом извештају о напретку Србије у реформама известио Европски парламент да је „власт у Републици Србији често злупотребљавала члан 359. Кривичног законика за рекетирање пословних људи“. Подсећамо даље на је на инсистирање Европске уније Србија изменила Кривични законик тако да власници приватних компанија не могу више одговарати за злоупотребу службеног положаја, јер то пркоси разуму. Међутим уместо тога у Србији је, у маниру „није шија него врат“ уведено ново кривично дело „злоупотреба положаја одговорносг лица“ из члана 234 Кривичног законика.
Поводом овога ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ је 18. априла 2013.г. донео Резолуцију о напретку Србије у ЕУ интеграцијама и у тачки 18. Резолуције ОСУДИО овакво поступање Србије. У тој тачки 18. Резолуције је наведено:
„18. Европски парламент примећује напоре нове Владе за решавање проблема на који је указао ЕП у вези са позивом да се одмах измени члан 359. Кривичног законика али изражава забринутост да су исте одредбе унесене у члан 234 истог законика; наглашава ДА ОДРЕДБЕ НОВОГ ЧЛАНА 234 НЕ СМЕЈУ да се примењују ни на власнике приватних или страних предизећа нити на одговорна лица која заузимају место у страним предузећима ван Србије и позива власти да ОБУСТАВЕ све кривичне поступке против таквих лица. Ово би требало да буде примењено и приликом преквалификације која ће се вршити по принципу „предмет по предмет“. Случајеви неправедно замрзнутих средстава терба да се реше што пре, јер то отежава стање стање српске привреде“.
Демохришћанска странка Србије зато ОСУЂУЈЕ најаву тужилаштва да преквалификује оптужницу и Богољубу Карићу и уместо кривичног дела из члана 359. стави на терет члан 234 Кривичног законика, јер ово ПРКОСИ СТАВУ КОЈИ ЈЕ ЗАУЗЕО ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ!
ОВАКАВ СТАВ ТУЖИЛАШТВА КОЈИ ЈЕ СУПРОТАН ЕВРОПСКИМ ВРЕДНОСТИМА И ЗАКОНИМА ОДБИЈА СТРАНЕ ИНВЕСТИТОРЕ, погубан је по економски развој Србије, јер се шаље порука да власници приватног капитала могу бити кривичног процесуирани ако „оштете сами себе“ тако што „оштете своју фирму“.
Како би се успоставила повољна клима за долазак страних инвеститора потребно је у складу са Резолуцијом Европског парламента ОДМАХ прекинути киривични прогон Богољуба Карића и других привредника и страним инвеститорима послати поруку да је њихов капитал добродошао у Србију.
Зато ДХСС позива на поштовање Резолуције Европског парламента и ХИТНО обустављање наведених кривичних поступака и брисање члана 234. Кривичног законика, ЈЕР СРБИЈИ НЕМА МЕСТА У ЕВРОПИ БЕЗ ПОШТОВАЊА ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ И ОДЛУКА.
У Београду ПРЕДСЕДНИК ДХСС
Дана 1.8.2013.г. ОЛГИЦА БАТИЋ

Медија центар Категорије Саопштења Политички и незаконити прогон Богољуба Карића одбија инвеститоре од Србије!